Forberedelser Going Down Under

Drømmer du om det store eventyret på motorsykkel? I ukjente spennende omgivelser, der du må takle forhold du ikke er vant til hjemme. En tur som er så lang at du ikke ser enden på den når du starter. Jeg har drømt om en slik tur, og nå er jeg underveis. 

 

To be og not to be… Vi reiser til Australia

Når du leser dette sitter jeg på flyet til Australia. Endelig skal jeg realisere det som for meg er min lengste motorsykkeltur noen gang. Hele ni uker skal jeg være å tur. Australia og New Zeeland er målet. Selvsagt blir det reportasjer i MC-Avsa / Bike, men her på nettet, kan du få være med på turen i sanntid. Jeg skal ikke bruke ukene på å skrive, men jeg skal skrive nok til at du kan få være med på turen. 

 

Arkitekten (Lenka Leginova) forbereder seg for tur. Nytt utstyr fra Ruco. Godt det er luftinger i denne kjøredressen.

Australia er kjent for Kylie Minogue, emuer, kenguruer, Crocodile Dundee, koalaer, surfebrett, bumeranger, giftige dyr, dingoer, og serien Bananer i pyjamas og mye mer. Det er det tørreste og flateste bebodde kontinentet, på kloden. Kun i det sørøstre hjørnet har landet et temperert klima, og mesteparten av befolkningen bor langs den tempererte og subtropiske kysten i sørøst. 

 

Planen er å ikke ha for mye plan, men Australia, Tasmania og New Zeeland skal det bli.

En av de tingene jeg har prioritert på denne turen, er å ikke ha for fastlagt rute. Den første delen av turen vil jeg reise helt på egenhånd. En av de største utfordringene på turen blir varme. Spesielt når jeg kjører nordover, der det kan bli veldig varmt. Jeg har vært så heldig å få med meg den Scandinaviske utstyrsleverandøren Ruco på turen www.ruco.no. De har levert kjøreutstyr som vi håper vi fungere under disse litt spesielle forholdene. I de varmeste periodene kommer jeg til å kjøre i reint crosststyr, og i mer normale forhold en lett aventure dress. Alt fra Scott. Crosshjelm fra Nolan og kjørestøvler fra TCX. Jeg kommer til å komme tilbake til hvordan dette fungerer. 

 

Må ha høye støvler i buschen. I Australia lever mye rart, og vi skal bo mye i telt.

Sykkel har jeg leid på BikeRoundOz https://bikeroundoz.com . Ikke den råsete sykkelen du kan tenke deg, men en sykkel som ganske sikkert vil klare oppgaven. Jeg komer tilbake til dette. 

 

Forberedelsene til turen har foregått gjennom hele høsten. Støvler, boots og kjøreutstyr må til

Akkuret nå her jeg hatt et par flotte dager i Singapore. Et sted jeg virkelig kan anbefale. i stedet for å kjøre motorsykkel har jeg brukt dagene på å gjøre meg kjent i byen. Det aller floyyeste var nok kanskje Garden By the Bay, med sitt spektakulære lysshow på kvelden.

 

Lysshowet i Garden by the bay er spektakulært.

Her er noen gigantiske kunstige trær bygget. Selvsagt fylt med blomster og lys. Hver kveld kl 18. 30 er parken fylt til randen med mennesker som kommer for å se lysshowet, og det er virkelig noe som gjør inntrykk. Selvsagt fikk jeg også med meg en original Singapore Sling på Raffles. Her var et ventetid for å få plass, og den berømte drinken kostet NOK 385,- pr. stk. men da fulgte det med peanøtter. Skallet kunne du la falle p gulvet. Deinken var god den, og lokalet i kul engelsk kolonistil. 

 

En ekte Singapore Sling får du på Raffles

 

Her følger peanøtter med, og skallet kaster du på gulvet.

I kveld settes kursen mot Australia, Og når du hører fra meg igjen nærmer motorsykkelturen seg….

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser