Foran Philip Island

Ny uke og nytt race. MotoGP flytter seg til Australia og Philip Island. En bane som alltid byr på fine race. Med fjorårets race i tankene får vi håpe at dette året byr på minst like god underholdning.

I og med at Marc Marquez sikret seg VM-tittelen på Motegi i helgen, tror jeg vi kan forvente en Marquez som slipper seg løs. Det kan ende med at han fullstendig utklasser alt og alle, eller havner i sandfella. Jeg tror mest på det førstnevnte. For det vi har sett av Marquez og Honda de seneste racene, er skremmende bra. Jeg syns det minner en god del om sesongen 14/15, da han vant 10 race på rad. Hvem skal kunne true Marquez på Philip Island nå?

Marquez er forhåndsfavoritten, men personlig tror jeg at Vinales kan være en trussel. Det føles som Philip Island kan være en bane som passer Suzuki og Vinales bra. Valentino Rossi er sikkert revansjelysten etter uhellet på Motegi. Rossi er sammen med Stoner de eneste som har klart å vinne hele seks ganger på Philip Island. Så jeg avskriver heller ikke Rossi. Jorge Lorenzo tror jeg er full av revansjelyst. Jeg tror også at han vil ta andreplassen i VM fra Rossi. Denne muligheten tror jeg faktisk kan pushe Lorenzo til å ta seieren i racet.

Fakta om Philip Island:
Antall høyresvinger: 5
Antall venstresvinger: 7
Lengste rake: 900 meter
Banens lengde: 4,4 km
Antall runder i MotoGP: 27

Resultat 2015:
1. plass Marc Marquez
2. plass Jorge Lorenzo
3. plass Andrea Iannone
 
Banerekord: Marc Marquez (2013) 1.28.108
Polerekord: Jorge Lorenzo (2013) 1.27.899
 
Nicky Hayden erstatter Dani Pedrosa i helgens race. Hayden får med andre ord en sjanse til å kjøre MotoGP i år – med Repsol Honda, samme team som han i 2006 vant VM-tittelen med. Skal bli moro å se om han kan forbedre sin prestasjon i forhold til det forrige innhoppet han gjorde.
 
Jeg skal prøve å holde dere så godt oppdatert som jeg kan. Akkurat nå byr ikke Tyskland meg på verdens beste WIFI, men jeg gjør så godt jeg kan!
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser