”For meg staves uflaks Marc Márquez» – Rapport fra Valencias GP

Rossi beviste at han fortsatt har mye inne ved å ta sin første pole på over fire år i helgen. Ved siden av seg hadde han Iannone og Pedrosa. Men idet førerne stilte seg opp, så man regnskyer i horisonten, og teamene begynte å gjøre klar reservesyklene i depotet.

Iannone tok ledelsen, men resten fulgte hakk i hæl, blant annet Márquez, som fikk en bra start og lå oppe på tredjeplass. Kun få runder inne i racet begynte det å dryppe over banen, og Ducati-førerne Crutchlow og Dovizioso gikk rett i angrep fra henholdsvis femte- og sjetteplass. Lorenzo hadde en liten ledelse på disse to før angrepet satte inn, men det var tydelig at han mislikte de usikre forholdene (det har han gjort siden han krasjet på Assen under lignende omstendigheter), og han havnet bakover i feltet.

Det begynte ikke å regne i første omgang. Márquez ledelsen elleve runder inne i racet og beholdt den til målgang. Iannone var uheldig med bremsingen halvveis i racet og datt flere plasser bakover.

Det virket som regnet skulle tilta da det var litt over ti runder igjen. Iannone og Lorenzo innså at de ikke hadde noe å tape, så begge kjørte inn i depotet og byttet til reservesykler med regndekk. Det var imidlertid ikke noe sjakktrekk, for nok en gang uteble regnet, begge sakket akterut, og med seks runder igjen ga Lorenzo opp.

Heller ikke Suzukis wild card oppnådde oppløftende resultater – teamet trakk seg tilbake på grunn av mekaniske problemer da det gjensto hele 18 runder.

– For meg staves uflaks Marc Màrquez, for uten ham kunne jeg både ha vunnet mesterskapet og mange enkeltrace. Han gjorde en fantastisk jobb, uttaler Valentino Rossi, som måtte nøye seg med andreplass både i går og i sammendraget. Pedrosa tok bronsen i går, mens gårsdagens ulykkesfugl Lorenzo endte som tredjemann i sammendraget.

I  går kveld var det den tradisjonelle premieutdelingen, og i dag er det på nytt kjøring – de første testene foran neste sesong pågår til og med onsdag.

Se flere innlegg og alle resultater fra Valencia og sammenlagt på www.motogp.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser