Flere bytter forsikring

En fersk undersøkelse fra Storebrand viser at stadig flere nordmenn velger å skifte forsikringsselskap. Dette skriver forbruker.no.

Hver femte nordmann vurderer å flytte skadeforsikringene sine i nær fremtid. Flest bytter på grunn av pris.

Positivt
Gunnar Rogstad, administrerende direktør i Storebrand, er fornøyd med at stadig flere vil bytte forsikringsselskap.
– Det er svært positivt at flere sjekker pris på forsikring. Men jeg synes fortsatt at det er overraskende få. Min antagelse er at mer enn en million kunder kan spare penger på å sjekke forsikringene sine, sier Rogstad til Aftenposten.

Han tror at forbrukerne har mye å hente på å utfordre eget selskap på pris.
– Det ser ut som flere av de store selskapene er villige til å redusere prisen betraktelig når kunden konfronterer dem med et bedre tilbud fra en konkurrent, påpeker direktøren.

61 prosent svarer at pris var hovedårsaken til at de byttet forsikringsselskap.

Lettere å bytte
Siden 1.januar 2006 har det gjennom en ny lov blitt lettere å bytte forsikring.
– I dag skal du kunne flytte forsikringen med kun en måneds varsel, utenom hovedforfall, sier Kristin V. Tønnessen, informasjonssjef i Storebrand.

Storebrands undersøkelse viser at 35 prosent ikke var klar over den nye loven. Det er de yngste som var minst bevist.
– Mange tror at det er slitsomt og vanskelig å flytte forsikringene sine. Men det er det altså ikke, sier Tønnessen til Aftenposten

Økt konkurranse
Forbrukerrådets underdirektør, Lasse Billington, mener at den økte flyttegraden er et tegn på en økt konkurranse i forsikringsbransjen.

At over 1/3 ikke kjenner til den nye flytteregelen er en påminnelse til Forbrukerrådet.
– Dette viser nok at det er de mest bevisste kundene som har omgjort tanker til handling, sier Lasse Billington i en pressemelding.

Det er 30-åringene som står fremst i flyttekøen.
– Denne gruppen er nok mer bevisst sin økonomi enn andre. Det er en fase i livet der man får en del kostnader man ikke har hatt tidligere. De mer etablerte sitter kanskje bedre i det rent økonomisk, og er derfor sjeldnere ute og sjekker. Det synes jeg er synd, sier Rogstad.

Har du byttet forsikring de siste to årene?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser