Fjord Motorpark velger italiensk

Arkitektfirmaet ble valgt i sterk konkurranse med flere arkitektfirmaer fra Storbritannia, Spania og Italia, alle spesialister på utvikling av denne type idrettsanlegg. Dromo regnes som den nye generasjon designer, og baserer sitt design på ny forskning og erfaringer fra internasjonal motorsport.

– Vi har høy fokus på miljø, og designet skal passe perfekt til det vakre landskapet på Karmøy. Vi tror at dette prosjektet vil være en milepæl i norsk motorsport- og idrettshistorie, og det vil få oppmerksomhet i hele Nord-Europa, sier Jarno Zaffelli.

Ifølge en pressemelding fra Norsk Motorpark AS er dette norgeshistoriens desidert største grasrotprosjekt innen idrett, og vil bli et stjerneeksempel på flerbruksidrettsanlegg i tråd med anleggsstrategien til Norges Idrettsforbund.

39 klubber og fire sær/fleridrettsforbund er med i utviklingen av idrettsanlegget for motorsport, sykkelsport og luftsport. En får 2,7
kilometer racingbane tilrettelagt for sykkelsport, 920 meter dragracebane, område for luftsport, gokartbane kombinert med supermotard, ny motocrossbane, rallycross/bilcrossbane, drifting, BMX-bane, og et stort terreng for offroad, trial, og terrengsykling, samt tilhørende bygningsfasiliteter.

Investeringsrammen er rundt 100 millioner kroner med hovedfinansiering fra spillemidler og kommunene Karmøy, Tysvær og Haugesund. Planlagt åpning er 26. august 2017.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser