Fjæringseksperiment

For et par uker siden hadde jeg fjæringen på service.  Han på verkstedet jeg bruker, skjelte meg ut for å ha ventet for lenge med servicen, og det med rette. Service er antakelig den beste investeringen man kan gjøre når det gjelder fjæring, men han lanserte også en teori om at jeg burde teste en rett og hardere fjær bak istedenfor den progressive og relativt myke fjæren som sitter originalmontert.

Jeg er ikke akkurat tjukk, men får likevel gjennomslag på bakre støtdemper. Ved å bytte til en hardere fjær sitter sykkelen litt høyere opp, og jeg bør kunne benytte en større del av slaget, selv om jeg da også mister litt komfort (og kanskje finfølelse) på begynnelsen av slaget. Som sagt, så gjort – en bør lytte til dem som kan mer enn du, så nå sitter det en rett fjær på 75 Nm montert.

Men som sagt, dette er et eksperiment, og denne lørdagen skal jeg prøve å justere inn støtdemperen bedre. Jeg satte grunninnstillingen foran Enduro-SM i Vingåker, men det føles som det finnes mer å hente. Dette er et område der jeg innser at det er så mye å lære at det ikke akkurat er noen fornøyelse. Jeg får se om jeg er blitt litt klokere når dagen er omme … 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser