Fire halvnye modeller fra Harley-Davidson

Harley-Davidson er kjent for sjel, tradisjon og lyd og ikke uventet frontes disse momentene også i pressemeldingene fra den amerikanske produsenten. Her er omtaler av neste års nyheter, ført i pennen av H-D selv.

– De nye modellene er helt enkelt et uttrykk for vår motorsykkelentusiasme, sier Bill Davidson. Som alle andre lever og arbeider vi for tiden i et svært utfordrende miljø, men vår interesse for å skape fabelaktige motorsykler er fortsatt tilstede i fullt monn. Vi gir full gass, sier Davidson, Harley-Davidson Vice President of Core Customer Marketing.

Den nye kongen av Harley-Davidsons touringmodeller er Electra Glide® Ultra Limited. Sykkelen får en oppgradering av Twin Cam 103™-motoren, samt at mye av det som kan skaffes som ekstrautstyr på andre touringmodeller er standard på Electra Glide® Ultra Limited.

Dyna® Wide Glide® kommer tilbake i sortimentet som en helt ny Dyna med retro chopperutseende. Spesielt for denne modellen er de sortlakkerte eikefelgene, avkappet bakskjerm og en sortlakkert bøyle som støtte i ryggen for passasjeren (sissy bar). Dessuten kommer den med 2 – 1 – 2 «Tommy Gun» eksosanlegg. Et begrenset opplag leveres med lakkert flammemotiv.

Nye Fat Boy® Special representerer en enda mørkere og lavere utgave av den sykkelen som fortsatt definerer «fat custom» markedet.

Inspirert av racingikonet XR750™, som er en av verdens mest suksessrike motorsykkelracere gjennom tidene, har Harley-Davidson laget XR1200-serien. Bakgrunnen har vært et ønske om å lage en mer urban type motorsykkel. En sykkel som er like overbevisende i svinger som rett frem. Først kom XR1200®. Nå presenteres den helt nye XR1200X™. Dette er like mye en oppgradering som det er en evolusjon av XR-konseptet. Stylingen bygger på det bestående, men de sorte motordelene, opp-ned gaffelen, matt sort hale, tank og skjermer gir et mer aggressivt utseende. Annet som kan nevnes er at sportslig innstilte Showa piggyback fjærer og støtdempere gir enda fastere og bedre kjøreegenskaper. Dempingen kan stilles inn etter hver førers ønske.

Harley-Davidson Custom Vehicle Operations™ (CVO™), mesterne av skinnende krom og spektakulær lakkering, presenterer fire 2010-modeller i et begrenset opplag. CVO™ Softail® Convertible er en urban touringmotorsykkel som kombinerer mange forskjellige egenskaper, mens CVO™ Street Glide® er utviklet for å gi høy ytelse.

CVO™ Ultra Classic™ Electra Glide® og CVO™ Fat Bob® modellene er frisket opp fra i fjor med nye lakktemaer og stylingdetaljer. Alle CVO-utgavene bruker Twin Cam 110™ motoren, som er den største i Harley-Davidson sortimentet.

Ble du fristet så kjører alle landets H-D forhandlere åpent hus lørdag 19. september hvor det er mulig å prøvekjøre «nyhetene».

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser