Fikk sykkelen i ryggen i 200 km/t

Helgens løp i det internasjonale tyske roadracing-mesterskapet på Nürburgring i Tyskland endte med en kjempekrasj for Børre Andersen. I 200 kilometers hastighet gikk han over ende og ble truffet i ryggen av sin egen motorsykkel. Ambulansepersonellet brakte ham til banens sykestue i hui og hast, og man fryktet at han hadde fått alvorlige skader.

Men «Bølla» fra Bekkestua står for en støyt – da legene var ferdig med undersøkelsen kunne de fastslå at han hadde sluppet unna med bare en skikkelig omgang juling.

– Det gikk vanvittig fort. Min teamkompis Werner Daemen og jeg lå og jaget for å innhente lederen Martin Bauer i et tempo som lå et helt sekund under den tiden vi kjørte på under kvalifiseringen. Det gikk galt – jeg gikk i bakken og ble truffet i ryggen av Hondaen. De som så det som skjedde trodde først at det verste hadde skjedd, men det skulle vise seg at jeg hadde hatt utrolig flaks. Men jeg er nok skikkelig mørbanket når jeg våkner i morgen, sier Kai Børre Andersen.

Opptakten til helgen var ikke den beste. I det første kvalifiseringheatet lørdag ble han nedkjørt, og sykkelen ble kraftig skadet. Det ble å kjøre med reservesykkelen i det andre og avgjørende kval-heatet, og Kai Børre lyktes med å sette en rundetid som var så rask at han kvalet til annen startposisjon.

I søndagens første race kjørte han i mål som nummer tre. Vant gjorde serielederen Martin Bauer fra Østerrike, og Kai Børres makker i Team AlphaTechnik Honda, Werner Daemen fra Belgia, ble nummer to.

Etter helgens løp er åtte av de i alt seksten løpene i Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft 2007 kjørt. Andersen ligger på fjerdeplass i sammendraget.

Neste race går 8. juli på Salzburgring i Østerrike.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser