Femteplass i bagasjen etter trøblete helg

Stinius var avhengig av en god start under fredagens treninger for å henge med de svenske førerne tempomessig. Men dessverre ble det mer tid i depotet med justeringer enn kjøretid. Det viste seg til slutt at det var clutchen som var problemet, og denne ble byttet foran lørdagens kval, som endte med en godkjent 7. plass.

I det første racet på lørdag ble det en uvanlig dårlig start til Stinius å være. Men etter hvert tok han igjen gruppen som kjempet om 2., 3. og 4. plassen. Imidlertid førte opphentingen til at dekkene var helt ferdige, og Stinius hadde ikke mer å gi i kampen om pallplassen.

Pontus Duerlund tok en overlegen seier.

I gårsdagens race startet han fra 5. startspor. Denne gangen var han raskt ute i starten, og han mistenker selv at det kan ha vært en tjuvstart. Han satset alt på å rykke fra de øvrige, men gikk i bakken på første runde etter forhjulsslipp. Stinius følte seg sår i hofta og ør i hodet, men ellers slapp han greit fra krasjen.

Det var Jesper Pellijeff som tok seier nummer to i helgen.

Selv uttaler Stinius at hovedsaken etter helgen er at han kjører like fort som de beste svenske førerne, selv om det resultatmessig ikke ble noen opptur.

Siste løpshelg i SM kjøres 19.-20. september på Sviestadbanen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser