Feilnavigering ødela for Ullevålseter

– Alt ble jo snudd på hodet i dag. Ikke nok med at vi måtte vente noen ekstra timer før start, i tillegg hadde de også «krympet» etappen, forteller en lettere oppgitt Pål Anders. Han syntes kjøringa og sykkelen fungerte bra, men det var imidlertid en stygg feilnavigering som ble utslagsgivende for gårsdagens resultater.

– Jeg klarte å feilnavigere tidlig i etappen og dette fikk jeg jo svi for resultatmessig, forteller Ullevålseter, som nå har falt ned til en femteplass sammenlagt. Det tenner ham litt ekstra.
– I dag er jeg litt forbanna, men i morra (etappen i dag, red.anm.) skal jeg unngå feilnavigering å gi full gass, forteller en sliten, men optimistisk Ullevålseter.

Løpsk elv
Store omorganiseringer preget altså etappen helt fra start. Siden onsdagens etappe viste seg å bli særdeles vanskelig, og flere ikke kom i mål før torsdags morgen, ble det avgjort å forskyve starten med et par timer. Spesialetappen på opprinnelige 396 km, ble også redusert til kun 178 km på grunn av en elv som hadde gått over sine bredder og ikke lot seg krysse. Reduseringen av etappen var i utgangspunktet ikke ideelt for Ullevålseter, som alltid har vist sin styrke i nettopp lange og harde etapper.
– Jo lenger og hardere etapper jo bedre, forteller Pål Anders som håper arrangøren ikke behøver å redusere noen av de gjenværende etappene.

Franskmannen Cyril Despres har tatt opp kampen igjen og halte i land førsteplassen i dagens etappe på tiden 2.03.30. Despres har nå klatret opp til en 7. plass sammenlagt. Marc Coma, som leder årets Dakar så langt, kom i mål som nummer to, 2.09 min etter Despres og foran sin spanske landsmann Jordi Viladoms på tredjeplass som var 05.15 bak.

Svensken Thomas Berglund, som er en del av Ullevålseters Team Scandinavia, kjørte nok en sterk etappe og ble nummer 10, kun 15.20 bak etappevinneren. Sammenlagt ligger Berglund fremdeles på en 17. plass

Dagens etappe
9.januar, Argentina/Chile
Rute: Mendoza – Valparaiso
Totalt: 816 km
Denne dagen starter med en 80 km lang transportetappe etterfulgt av en 419km lang spesialetappe, og avsluttes med en 317 km lang transportetappe.
Dagens etapper tar kjørerne over grensen til Chile og oppstigningen til Andesfjellene begynner.
Det blir mye variert kjøring og dagens spesialetappe vil helt klart skille seg ut når Pål Anders og de andre kommer opp i høyder mot 3000 moh. De som klarer dagens etappe kan se frem mot målgang i den Chilenske kystbyen Valparaiso som også vil være åsted for den etterlengtede hviledagen førstkommende lørdag.

TV-dekning Dakar 09
Eurosport, Live
Klokken: 19.15-19.30 og 23.00-23.45

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser