Euro4 en trussel mot 125-utgaver fra KTM og Husqvarna

Enkelte motorsykkelhjemmesider har nylig skrevet om at Husqvarna og KTM kan tvinges til å kutte ut to populære innstegsmodeller fra de respektive merkene. Det handler om enduromotorsyklene på 125 kubikk med totaktsmotor, det vil si KTM 125 EXC og Husqvarna TE 125.

Problemet handler om at reglementet for eksempelvis VM, EM og SM i enduro krever at deltakernes motorsykler er registrert, og fra og med første januar 2017 må alle nyregistrerte motorsykler klare de strengere utslippskravene til Euro4-standarden.

Dette blir vanskelig å innfri for de populære totaktsmodellene. Men KTM selv sier at de ikke har tatt noen avgjørelse om at modellene skal utgå. Produsenten mener at det finnes flere mulige alternativer for å kunne gå videre med de små totakterne. Ett av disse kan være å tilby enduromodellen uten mulighet for å kunne registrere den. Men mest interessant av alt er at KTM fortsatt jobber med å finne et effektivt innsprøytningssystem til totaktsmotorene, spørsmålet er bare om de rekker dette i tide.

Foto: KTM/Husqvarna

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser