Eugene Laverty skal teste Suzuki

Laverty har som mange andre førere som mål å kjøre i MotoGP. Men da Pramac Ducati tilbød ham kontrakt for 2014, takket han nei til fordel for Suzukis team i WSBK, noe som Suzuki virker veldig takknemlige for.

Laverty kommer til å fly til Japan og Okayama Circuit for å teste Suzukis GP-prototype. Han skal også teste Suzukien sammen med Randy de Puniet på Phillip Island ved en senere anledning.

Testen skal være en belønning for at Laverty vant det første WSBK-racet på Phillip Island tidligere i år. For Laverty er det nok en førsteklasses anledning til å vise at han skal være fabrikksfører for merket neste år.

– Jeg ser frem til dette. Den siste uken har jeg gjort mye hjemmelekser. Jeg forberedte meg til Donington (den seneste WSBK-helgen, Bike anm.), men studerte samtidig Okayama, som er en ny bane for meg. Så er det Phillip Island som jeg kjenner godt til, men jeg har fortsatt mange lekser som skal gjøres, forteller Laverty til Crash.net.

Flere førere om beinet
Suzuki vender tilbake som fabrikksteam i 2015, og mange førere ryktes å være i forhandlinger med merket. Blant annet Dovizioso, og Pedrosa, som vi skrev om i går  (han som ikke liker brune M&M's).  Laverty får med andre ord hard konkurranse, først og fremst siden Suzukis testfører Randy de Puniet med størst mulig sannsynlighet allerede har tatt en av fabrikksplassene.

– Det finnes ikke noe poeng i å si at jeg bare skal dit for å kjøre rundt og nyte opplevelsen, for det er en mulighet. Det er opp til meg å imponere, det er min sjanse, avslutter Laverty.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser