Et foreløpig ja til motorbanen i Røyken

Det er et lite skritt, men likevel et skritt. Torsdag kveld ga nemlig Røyken kommunestyre torsdag rådmannen grønt lys til å sluttforhandle og inngå en intensjonsavtale med investorgruppen bak selskapet Oslofjord Panoramic Racepark (OPR).

Arbeidet med konsekvensutredninger, utarbeidelse av en masterplan for raceparken og en ny kommunal reguleringsplan for området ved Follestad Næringspark starter straks intensjonsavtalen er signert, trolig senere denne måneden.

– Komplisert prosess foran oss
– Vi har en omfattende, komplisert og kostbart plan- og utredningsprosess foran oss. Det er først når dette arbeidet er gjort, at vi tydelig ser hvilke muligheter og begrensninger vi må forholde oss til. Og det er da vi får oversikt over hvor store investeringer som må gjøres, sier prosjektleder i Oslofjord Panoramic Racepark, Ole Johan Krogh.

Eiendomsoverdragelsen eller utbygging av OPR vil ikke finne sted før disse planene er ferdige, godkjent og vedtatt i de berørte politiske fora.

Godt fornøyd
I det kommunale eiendomsselskapet Røyken Eiendom AS (REAS), er man godt fornøyd med vedtaket. Dels fordi selskapet kan utvide næringsparken og legge grunnlag for enda flere arbeidsplasser. REAS-sjefen, Ola Mæhlum, legger også vekt på at de ambisiøse og spennende planene gjør hele Follestad-området enda mer attraktivt enn det er i dag.
– Jeg tror resten av landet og næringslivet nå får øynene opp for hvor sentralt vi er plassert på halvøya mellom Oslo og Drammen, sier Mæhlum fornøyd.

Mange av kommunestyrets medlemmer tok opp miljøhensyn og støyproblematikk i kommunestyredebatten. Representanter for REAS og OPR sier de forstår at slike spørsmål reises.
– Dette er viktige spørsmål som må belyses grundig i konsekvensutredningen, sier Mæhlum.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser