Et forbilde for yngre utøvere

Onsdag 5. april var det klart for sponsorkveld og sesong-kickoff på Riska MSK trialområde. Alle sponsorer og støtteapparatet til Arctic Trial Racing var invitert til grilling og oppvisning.

I tillegg til sponsorer og støtteapparat var det anledning til å ta med seg barn og yngre, med prøvekjøring av trial for dem som ønsket dette.

– Det er kjekt at det kommer flere til idretten og kjekt at de heier på våre utøvere, sier far og trener Martin Haga. Sondre ”Gekko” Haga landet på en 11. plass i VM i fjor, noe som kan gjøre ham til et forbilde for yngre trialutøvere.

– Det gjør at jeg må passe litt mer på hva jeg sier og gjør. Men det er jo kult, forteller han selv.

Martin Haga syntes det er fint hvis sønnen kan være et forbilde. 
– Jeg tror Sondre kan være et veldig bra forbilde for yngre, han er jo en flott gutt med gode holdninger, sier Haga.

Over all forventning
Med salg av T-skjorter, grilling og oppvisning fra trialutøverne er Sondre Haga godt fornøyd med dagen; han syntes det gikk over all forventning.

– Jeg syntes det gikk kjempebra. Vi fikk vist oss godt frem og har fått vist sponsorene at vi mener alvor i tillegg til å få gitt noe tilbake til dem. At de kan komme og få en opplevelse. Vi hadde som mål at vi skulle få til 50 stykker som deltok. Det ble 67 påmeldte og 60 som kom, så jeg syntes det var veldig bra. Det vil jo alltid være noen som ikke kommer, fortsetter Sondre Haga.

Travel periode
EM starter første helg etter påsken, og ”Gekko” Haga føler seg klar og spent.
– Nå holder jeg på å forbedre meg med treningskonkurranse og med landslaget her, og jeg føler at jeg har hatt en bra vinter med masse god trening, uttaler han.
– Det er jo kjekt når sesongen starter. Vi er på landslagssamling nå, så vi forbereder oss så godt vi kan. Det har vært en litt travel periode hvor jeg føler vi er litt på hælene, men håper det ordner seg til påsken og at vi kan få det litt mer på stell, sier Haga.

Både Huldeborg Barkved, Hanne Haga og Sondre ”Gekko” Haga skal kjøre full EM- og VM-runde i år. Huldeborg ble årets nykommer i VM i fjor med en 16. plass sammenlagt som 15-åring og 11. plass som beste enkeltresultat. Hanne fikk nummer 33 som beste plassering i VM i fjor, og 15. plass sammenlagt i EM. Mathias Voster er en lovende junior som kjører lokalt, NM og NC, og han fikk førsteplass i NC-finalen i fjor. I NM Junior kom han på en åttendeplass.

EM starter 21. april, og det er både damer og herrer som deltar.
Herrene kjører i tillegg EM-runde allerede helgen etter, den 28. april. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser