Er dette BMW’s nye boksermotor?

Ryktene har gått lenge, BMW’s ledelse har sagt at en ny cruiser er en del av fremtidsplanene og en mystisk boksermotor som ble brukt i en annen customsykkel ganske nylig ga ryktene ny næring. Etter det har Das Motorrad vist paparazzifoto av en diger BMW cruiser med et design som er tradisjonelt og helt klart rettet mot Harley/Indian markedet. Nå har det dukket opp en spektakulær customsykkel i USA – med den samme digre BMW bokseren.

Sykkelen en er bygget av Revival Cycles i Houston, Texas og har en svært så spesiell fagverksramme bygget opp av 134 stk 9mm titanrør. Forbildet er Maserati Tipo 61 Birdcage – en racebil fra 60-tallet som hadde en usannsynlig komplisert rørramme.
Motoren er mye, mye større enn noe du finner hos en BMW forhandler og det er ikke utenkelig at denne customsykkelen med sin mildt sagt intrikate ramme, rett og slett er en teaser for den nye cruiseren fra München. Det eneste vi kan si fra bildene er at sylindrene er forskjøvet i forhold til hverandre og kjøleribbene kan tyde på hybrid kjøling, – enten olje/luft eller vann/luft. Utformingen av sylindertoppen betyr sannsynligvis støtstenger og vippearmer til å styre ventilene. Sylindrene er digre og antyder et volum mellom 1500 og 2000 ccm. Kardangen er også ny og det er logisk å tenke at mekanikken skal skjules bak deksler i en eller annen form.
Når den kommer? Skal vi dømme etter bildene publisert i das Motorrad vil den sannsynligvis bli vist i Milano til høsten.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser