Er det virkelig over?

Søndag vaiet Tyrigravas velbrukte vimpel på halv stang for å markere slutten. Årsaken er at den velkjente kroen nå går en uviss skjebne i møte. Den tidligere eieren av bygget og tomta døde tidligere i år, og arvingene vil selge. Dermed hadde ikke e kteparet Gerd og Petter, som har drevet Tyrigrava sammen i 21 år, særlig annet valg enn å finne på noe annet. I hvert fall foreløpig.

 Bike vet at det jobbes på spreng med å få Oppegård kommune til å innse viktigheten av Tyrigrava som institusjon, men nå er det altså opp til lokalpolitikerne hvilken videre skjebne lokalene får. Det er heldigvis en viss vilje å spore. Ifølge lokalavisen Østlandets Blad fikk nemlig Petter og Gerd besøk på Tyrigrava for tre dager siden. Rådmann Harald Toft fra Oppegård kom innom med et spørsmål. 
– Jeg fikk et tilbud om å fortsette her. Rådmannen var her og lurte på om vi ville drive kroa videre i et halvt år hvis kommunen kjøpte den. Men det er alt for seint å spørre meg nå. Hadde han spurt for tre-fire måneder siden… Men du vet, vi har sagt opp alle leie- og rabattavtaler, sagt opp alle ansatte, oss to faste og fire ekstrahjelper. Jeg sa til rådmannen at du er rimelig seint ute. Jeg håper noen tar tak i dette, forteller Petter til ob.no

Søndag var der derfor duket for en foreløpig "gravøl". Rundt 1000 motorinteresserte stimlet sammen for å markere sin støtte i finværet. Mange hadde pakket ut kjøretøyene sine igjen for anledningen. For mc-folket har stedet vært et fast anker hver eneste onsdag så langt enkelte av oss kan huske. Det var naturlignok mange som var triste, men aller verst var stemningen hos innehaverne.
 Det er litt vanskelig, det er følsomt. Det kommer noen tårer etter hvert, sier Gerd til ob.no. – Det har vært en epoke dette her. Det har ikke bare vært et arbeidssted. Det har vært en livsstil.     

 Akkurat det er det mange som er enige med henne om.

Hva synes du om avgjørelsen? Hva bør skje videre med Tyrigrava  ?    

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser