Enklere å få førerkort for lett motorsykkel og mopedbil

Regjeringen vil nå gjøre det enklere å få førerrett for lett motorsykkel for folk som allerede har førerkort for personbil, uttaler samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding i forbindelse med at Vegdirektoratet sender et forslag til høring. Forslaget vil gjøre det enklere å få førerkort for lett motorsykkel for dem som allerede har B-førerkortet.

Det kan også bli lettere å kjøre mopedbil. Det er er foreslått at aldersgrensen reduseres fra 18 til 16 år, samtidig som opplæringskravene blir tilpasset den nye aldersgruppen. De som har førerkort for traktor, skal kunne utvide dette til mopedbil ved å ta et sikkerhetskurs.

– Mopedbiler er et svært godt alternativ til tohjulsmoped, og mopedbiler gjør at 16-åringer kan opparbeide seg kompetanse som kommer godt med når de senere skal ta førerkort for vanlig bil, fortsetter samferdselministeren.

Også utenlandske arbeidere som trenger førerkort til midlertidig arbeid i Norge, kan få det enklere. Det er foreslått å utvide perioden der førerkort fra land utenfor EØS kan bli brukt i Norge fra tre til seks måneder, for dem som har arbeidstillatelse og oppholder seg midlertidig i landet. 

Høringsfristen er 20. februar 2019.  

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser