Enduro-seier til Mathias Martinsen

Mathias, som kjører for Enebakk Motorsportklubb, stiller i klassen junior elite 14-23 år. Disse starter i andre startledd ca. ett minutt etter eliteklassen. Det var rundt 25 grader i skyggen og veldig varmt da starten skulle gå. Både utøverene i junior elite og eliteklassen kjører i tre timer, så dette var en stor utfordring både med tanke på løpets varighet og varmen som påvirker førerene.

Mathias tok starten i junior elite, og ved  første passering var han oppe på en fjerdeplass totalt og hadde tatt seg forbi mange eliteførere. Kevin Burud som kjører i samme klasse kom cirka 40 sekunder etter, og de kjørte ganske jevnt i to timer. Kevin hadde en kræsj, og da økte Mathias ledelsen. Mathias tok over ledelsen totalt da han passerte Marek Przybysz som ledet eliteklassen, og etter to og en halv time begynte Pål Anders Ullevålseter å nærme seg Mathias, så det var spenning helt til siste slutt. Men Mathias holdt unna og kunne strekke armene i været som både klassevinner og totalvinner.

Det hører med til historien at Pål Anders Ullevålseter også er trener for Mathias. Pål Anders liker ikke å tape, men det var sikkert formildende at en av hans egne elever gikk av med seieren denne gangen!

Foto: Ingar Martinsen
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser