Endurance-VM mister en delkonkurranse

Endurance-VM, der det kjøres 8- og 24 timers konkurranser, reduserer antallet helger istedenfor å øke det, som det gikk rykter om tidligere. Nå blir det bare fire delkonkurranser i VM-serien. Den som faller bort er 24-timersløpet på Magny Cours i Frankrike. Det gikk også rykter om at det skulle kjøres et 8-timersrace på Estoril i Portugal, men heller ikke dette blir noe av.

Hvordan serien skal overleve i fremtiden er et stadig tilbakevendende problem, da den største interessen for denne konkurranseformen først og fremst ligger i Frankrike. To av delkonkurransene som fortsatt står i kalenderen er franske Le Mans 24t og Bol d´Or 24t. De øvrige to konkurransene er Suzuka 8t i Japan og Oschersleben 8t i Tyskland.

Nå prøver arrangøren å finne nye arenaer, for eksempel USA, og på sikt kan en kanskje få til en delkonkurranse også på dette kontinentet.

Endurance-VM er faktisk den eneste gjenværende VM-serien der det også rår fri konkurranse blant dekkprodusentene. Dette er et argument arrangøren forsøker å markedsføre for å høyne interessen for konkurranseformen. Alle andre VM-serier har innført enhetsdekk fra en spesiell leverandør.

2015-kalenderen i Endurance-VM:
18-19. april Le Mans 24t Frankrike
25-26. juli  Suzuka 8t Japan
22. august  Oschersleben 8t Tyskland
19-20. september  Bol d´Or 24t Le Castellet Frankrike

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser