Endelig Plassen!

Og selv om resultatlistene forteller om en ganske betryggende 10-poengs seier i totalen til slutt ble det litt mer dramatisk enn både teamet og Ole Bjørn hadde håpet på før løpene.

I det siste av to løp hadde han nemlig et sammenstøt med konkurrent Anders Helgerud, og Plassen var faktisk utenfor banen. Det kunne fort kostet ham seieren, men han kom seg på banen igjen og safet seg inn til NM-gull. Akkurat det var planlagt på forhånd.
– Ja, jeg hadde bestemt meg for å kjøre for poeng og ikke risikrere altfor mye, så det er ikke de kuleste løpene jeg har kjørt, sier den nybakte mesteren.

– Men det er klart jeg var nervøs underveis, for jeg hadde jo lyst på gullet.

Nummer to for Ducati
NM-gullet er Ole Bjørn Plassen første og Ducatis andre NM-seier totalt. Ikke siden Rolf Kåre Valderhaug vant med en 748R har det italienske merket tronet på topp, og Plassen synes det var på tide.

– Det er moro at vi endelig lykkes og moro for Ducati, for det er jo ikke så mange som kjører på det. Selv har jeg ikke merket den helt store forskjellen på å være, eller ikke være, Norgesmester ennå, bortsett fra at jeg har med meg en krans og en pokal hjem. Jeg ser det ikke akkurat på kontoutskriften, for å si det sånn, flirer han.

Derfor bærer det også rett hjem på jobb og han heller ikke planlagt hverken festligheter eller hva som venter av utfordringer neste år. Lysten på utlandet er der, men det er ingenting som er spikret eller planlagt.

Hva synes du om at Ole Bjørn Plassen ble Norgesmester?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser