En thriller helt til målflagg

Andrea Dovizioso og Marc Marquez viste i går publikum det ypperste denne sporten kan by på av spenning. De kjørte nærmest side om side over målstreken, men det var førstnevnte som kunne smykke seg med seieren, hans tredje i år. Dani Pedrosa ble sistemann på pallen.

Marquez skjøt av gårde fra pole position, mens Jorge Lorenzo kom seg forbi Dovizioso på innsiden. Marquez la seg på andreplassen med Dovizioso rett bak, mens teammakkerne Rossi og Viñales fulgte som fjerde- og femtemann.

Etter diverse kniving og et knippe førerfeil var det til slutt Marquez og Dovizioso som la seg i teten og begynte å dra fra resten. De to byttet på å lede, i siste sving prøvde Marquez å ta seg forbi på innsiden, men mistet sporet. Hans italienske rival benyttet da sjansen og kom seg så vidt foran før målstreken.

Dani Pedrosas bronse gjør at han nå ligger fattige to poeng bak Rossi i sammendraget. Lorenzo endte som fjerdemann, Johan Zarco sikret seg femteplassen, mens Yamaha-duoen Viñales og Rossi ble henholdsvis sjette- og sjuendemann i går.

Fjorårsmester Marquez leder nå med 174 poeng, foran Doviziosos 158. Viñales har 150 poeng, Rossi 141, mens Pedrosa (som skrevet ovenfor) puster ham i nakken med sine 139. Ingen ting er med andre ord avgjort foran de sju siste racene, der det første kjøres på Silverstone 27. august.

www.motogp.com

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser