En meter avgjorde NM i Superbike

Før finalehelgen i SuperbikeNM hadde Carl Berthelsen seks poengs ledelse til Norvald Haaland på andreplass. Marius Ripel Jensen lå på tredjeplass sammenlagt. Det var noen heltente førere som kjørte kvalifisering på fredag, og om det var overtenning eller nerver vites ikke, men Norvald gjorde en feil i karusellen og endte i grusen. Det ble ingen større skader på sykkelen, han hadde kjørt både fort og nok antall runder til å få et tellende resultat, og startet dermed fra pole position i løpet på fredag. Carl startet fra andre startspor, og Marius i tredje. Det var også disse tre som kjempet om de tre første plassene. Etter 14 kjørte runder var det kun 0,406 sekunder som skilte førsteplassen til Norvald fra tredjeplassen til Marius. Carl tok andreplassen. Dette resultatet gjorde at det bare skilte et poeng sammenlagt mellom Norvald og Carl.

Lørdagens løp ble derfor ikke mindre spennende enn fredagens, siden NM-tittelen enkelt og greit ville avgjøres av hvem som kom først i mål av Carl og Norvald. Marius hadde ikke tenkt å gi seg uten kamp i dette løpet heller, og det var over halvkjørt løp før både Norvald og Carl klarte å komme seg forbi ham. Carl prøvde flere ganger å passere Norvald, han var forbi ut av storsvingen en gang, men Norvald klarte å passere Carl igjen på langsletta. Carl prøvde flere ganger, men det var ikke mulig å komme forbi Norvald. Norvald kjørte først i mål, 14 hundredeler eller rundt en meter foran Carl, og vant dermed NM sammenlagt foran Carl på andreplass og Marius på tredjeplass.

Superstock 600
Thomas Sigvartsen fikk lov av sitt spanske team til å delta i finaleløpene på Rudskogen. Han stilte med en lånt Honda CBR 600 RR 2007-modell, og viste både nordmenn og svensker at man ikke trenger å ha den nyeste sykkelen med det beste utstyret for å kjøre raskest. Fredag kjørte han så fort at totaltiden i løpet ville ha holdt til en fjerdeplass i løpet i Superbike-NM.

Med seks førsteplasser, to tredjeplasser og en fjerdeplass hadde Jonathan Lykke Nessjøen vunnet NM i Superstock 600 allerede før løpene i finalehelgen på Rudskogen skulle kjøres. Spenningen her lå i om det ble Marcus Høston eller Helge Spjeldnes som ville ta andre- og tredjeplassen sammenlagt. Helge kjørte inn til to tredjeplasser i helgen, og sikret seg dermed andreplassen sammenlagt, to poeng foran Marcus Høston på tredjeplass. Marcus Høston var i tett fight med Bobbo Enger i begge løpene. Fredagens løp var tettest, og Marcus hadde svarte gummimerker etter forhjulet til Bobbo på eksospotta.

Juniorsport 300
Eskil Kling sto med åtte seiere og en andreplass før helgens finalerunde på Rudskogen. Sammenlagtseieren var dermed sikret med god margin før løpene på Rudskogen skulle kjøres. Odin Høiaas tok andreplassen, og Mia Rusthen ble tredjemann sammenlagt i Juniorsport 300.

Sjekk ut øyeblikkene fra helgen i bildeserien til høyre.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser