EM-poeng i enduro

Det finske terrenget er veldig likt det utøverne trener på her hjemme, og derfor lå det an til at de norske guttene skulle ta sine første EM-poeng. Underlaget bestod av gjørme, steiner og bratte bakker. Finland er forøvrig kjent for lange og harde løyper, og dette fikk førerne føle på kroppen i helgen.

Lørdagens løp var lagt opp til 3 runder over nesten 9 timer. De norske førerne opplevde både motorhavari, krasj og utmattelse, og samtlige måtte bryte. Det ble hektisk skruing og klargjøring av sykler lørdag ettermiddag for å få alt ferdig til søndagens løp. Alle fire stilte heldigvis til start på søndag.

Løpet ble kortet ned til to runder over cirka 6 timer. Christian Presterud måtte dessverre bryte løpet etter å ha ødelagt hånden i en velt. Kevin Burud fikk sine første EM poeng av året med en 12. plass. Det ble også poeng på Kristian Illidi, som havnet på en 13. plass. Alexander Nyberg ble 18. mann, og begynner å nærme seg en poengplass.

– Som landslagstrener er jeg meget fornøyd med progresjonen gjennom sesongen, resultatene står i samsvar med målsetningene. Det var viktig for hele laget at det ble EM-poeng, og jeg er veldig fornøyd med innsatsen til guttene, forteller Pål Anders Ullevålseter.

Neste runde går i Tyskland 31. oktober og 1. november; dette er også finalehelgen i årets EM.