EM i ekstrem-enduro

Denne første runden ble et svært krevende løp, med høy vanskelighetsgrad og mange utfordringer for de tre norske deltakerne som sikret seg EM-poeng.

– Anders Becker Johansen fra Kongsberg var best av de norske guttene og kom inn som nummer 12. Martin Hovin fra Skiptvet ble nummer 13, og Andre Wold Larsen – også fra Skiptvet – ble nummer 17. Det var en enormt fysisk krevende løype som til tider krevde trial-egenskaper, det var vått, glatt og gjørmete med svært bratte bakker. En kjempestor prestasjon av gutta siden dette er første EM-runde for dem. De første 20 i mål får EM-poeng, så det er en bra start å få med seg poeng helt i begynnelsen. Jeg er veldig fornøyd med det, uttaler Pål Anders Ullevålseter, som er landslagstrener i enduro.

Løpet gikk over 2 timer og 30 minutter i et svært ekstremt terreng. Løypen var 5 kilometer per runde, og ble verre og verre ettersom tiden gikk. Skogen var full av tilskuere i et svært fuktig England.

Neste EM-runde kjøres i slutten av april i Portugal. Det er totalt fire EM-runder i år.