Ellevte etappe – Goncalves bryter

I går avsluttet de gjenværende førerne i årets Dakar etappe 11 av totalt 13. Det ble enda en dag i trykkende varme og med stedvis tøff navigering.

HRC Honda-fører Paulo Goncalves, som tidligere utfordret KTM-førerne helt i toppen, hadde slitt med tekniske problemer og krasjer på de foregående etappene. Etappe 11 ble den siste i årets Dakar-rally etter en krasj som gjorde at han midlertidig mistet bevisstheten.

Den portugisiske Honda-føreren ble kjørt til sykehus med ambulanse. Han brakk ingen bein, og har det etter omstendighetene bra.

Dakar-rookie og KTM-fører Antoine Meo var raskest gjennom etappen, fulgt av teammakker og rallyets sammenlagtleder Toby Price. Men ennå kan ikke KTM-ledelsen puste helt ut. Husqvarnas Pablo Quintanilla fra Chile fortsetter å prestere stabilt i toppen, og han tok tredjeplassen på etappe 11.

Yamaha har ikke stått for noen topplasseringer i årets rally, men fabrikkteamets førere har jevnt og trutt tatt seg gjennom etappene. I går kjørte portugiseren Helder Rodrigues inn på fjerdeplass for Yamaha, og han er nå nummer seks totalt.

I dag venter etappen San Juan – Villa Carlos Paz på 931 kilometer i fjellområdene, hvorav 481 kilometer er en spesialetappe.

Sammenlagt etter 11 etapper:
 1. Toby Price (KTM) AUS – 40:08:30
 2. Stefan Svitko (KTM) SVK – 40:43:53
 3. Antoine Meo (KTM) FRA – 40:52:16
 4. Pablo Quintanilla (Husqvarna) CHL – 40:53:49
 5. Kevin Benavides (Honda) ARG – 41:05:35

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser