Elektrisk fra H-D om 18 måneder

Det var under den amerikanske produsentens nylige resultatrapport at sjef Matthew Levatich lanserte mer enn en viktig nyhet.

Til å begynne med skal de stenge fabrikken i Kansas City, og isteden slå sammen virksomheten der med den på anlegget i York, Pennsylvania. Men lederen for Harley fortalte også den positive nyheten at de skal ha en ny elektrisk modell klar innen 18 måneder.

Harley-Davidson testet i en periode hvordan motorsykkelverdenen ville motta en elektrisk modell med konseptet Livewire, og BIKE kjørte denne i Amsterdam i 2015. Feedbacken de fikk var positiv nok til å jobbe videre med prosjektet. Det er imidlertid verdt å notere at teknologien som konseptet Livewire bygde på, kom fra nå nedlagte Mission Motors. Det gjør det ekstra interessant å se hvordan Harley har løst spørsmålet med en drivlinje for den kommende produksjonsmodellen.

Hittil er det bare KTM blant de konvensjonelle motorsykkelprodusentene som har gjort alvor av å tilby en elektrisk modell i tillegg til bensinmodellene. BMW har en elektrisk scooter på visse markeder, og det ser nå også ut som Harley-Davidson kan bli en av el-pionerene.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser