Ekspanderer fra Norge til Sverige

Blant monterne på årets svenske MC-messe kom vi over et nytt tilskudd når det gjelder forhandlere på det svenske markedet. Alf Graarud Motor, eller forkortelsen AGM, har drevet sin virksomhet med tilbehør og motorsykkelsalg siden 1982. Til i år har det bare skjedd på hjemmebane i Norge.

Innretningen har vært delt i et like stort engasjement for motocross og landevei. AGM er velkjente her i Norge, men i Sverige er det færre som kjenner til dem.

– Vi må nå tenke mye nytt og gjøre enkelte ting annerledes. Men samtidig er det spennende siden vi har gjort veldig mye av det samme lenge nå. I de seneste årene har vi fått flere svenske kunder, og satsingen kommer delvis av at vi vil underlette leveransen av varer til dem, sier Lene Graarud.

Målet er hovedsaklig å selge produktene direkte til kundene via deres webshop. Den svenske butikken er i gang, og de første ordrene har trillet inn. Den som besøker webshopen, finner blant annet varemerker fra velkjente Shoei, Alpinestars, Scala og Oxford, men også utfordrer Fasthouse.

– Vi kjøper direkte fra fabrikken, og det kan være en grunn til at mange svensker kjøper av oss. En del andre forhandlere har ofte et ledd til, som gjør at vi kan ha et litt lavere prisbilde. En annen fordel er at vi prøver å ha mye på lager for å kunne levere raskt, avslutter Lene Graarud.

Fasthouse er et anerkjent Amerikansk merke fra California med høy stjerne i crossmiljøet. De lager førerutstyr til motocross, spesielt trøyer, bukser og hansker. De har også blant annet et samarbeid med Bell Helmets, og har utviklet egne crosshjelmer basert på Bell Moto-9, med Fasthouses eget unike design.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser