Ducatis nye crosser: Desmo450 MX

Tony Cairoli poserer med den nye crosseren – begge i lett gjenkjennelige teamfarger

Etter at Ducati kunngjorde at de vil inn i motocrossverdenen med en serie modeller som skal bli tilgjengelig på markedet i løpet av de neste årene, har Ducati Corse Off-Road, Ducati-avdelingen som er ansvarlig for racingaktiviteter, nå presentert de to prototypene som skal brukes av Antonio Cairoli og Alessandro Lupino i 2024.

Vi legger merke til en aluminiumsramme, et ekstra stort ventildeksel for å få plass til den desmodromiske ventilstyringen, kraftig aluminium svinggaffel med link, fjæring fra Showa, hydraulisk clutch fra Brembo, elektronikk fra GET med girposisjonssensor, dobbelt nivåglass for kontroll av oljenivå, bremseskiver fra Galfer og kalipere fra Brembo.

Desmo450 MX, som er navnet på den nye modellen, ble presentert på PalaCampiglio-scenen i racing-designet den skal bruke i det italienske Motocross Pro – Prestige MX1 Championship. Målet med denne første racingsesongen er først og fremst å samle inn data og informasjon for å bidra til utviklingen av Desmo450 MX som vil starte produksjonen i andre halvdel av 2025.

Det blir Alessandro Lupino som skal delta i alle rundene i det italienske mesterskapet, og i tillegg kjøre et intensivt testprogram, hvor han får selskap av Antonio Cairoli.
Konkurransedebuten til Ducati Desmo450 MX er planlagt til 16. og 17. mars i Mantua for den første runden av det italienske Motocross Pro Prestige MX1 Championship.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser