Ducati V4 Multistrada – med radar!

Så mye får vi se nå! Radaren er plassert under og mellom lyktene

Vi har visst lenge at det kommer en V4 Multistrada og rapportene fra Borgo Panigale sier at nå er produksjon av sykkelen i gang. Den får en ny V4 som er laget for være smooth i bruk og ha vesentlig lenger serviceintervaller. Men – det som virkelig skiller den nye Multistraden fra andre er at den blir verdens første motorsykkel utstyrt med radar.

Nærbilde av radaren i fronten

Ikke nok med det – det er montert radar både foran og bak. Ved hjelp av disse to enhetene kan sykkelen danne seg et bilde av hva som skjer rundt den og varsle føreren om potensielle farer. Enhetene er små – 70 x 60 28mm, altså som et vanlig actionkamera – og den foran kommuniserer med den adaptive cruise kontrollen. Ved hjelp av kontrollert
akselerasjon/bremsing justerer den automatisk avstanden til andre kjøretøy (programmerbart i 4 nivåer) i hastigheter mellom 30 og 160 km/t.

Bakre radar, montert under baklykten

Systemet kommer opprinnelig fra bil, men er tilpasset en motorsykkels dynamikk og ergonomi. I praksis betyr det at når systemet griper inn skjer det på en måte som gjør at føreren hele tiden har kontroll. Radaren montert bak på sykkelen kan oppdage og rapportere kjøretøy i blindsonen. Den rapporterer også om kjøretøy som nærmer seg bakfra i stor fart.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser