Ducati på vingene igjen – raskest på Qatar

På Sepang debuterte Ducati med sin nye modell GP15. Den viste umiddelbart hvilket potensial den har, og begge fabrikksførerne var fornøyd. Og på Qatar-testene virker det som Ducatis modell har funnet racergiret i ordets rette forstand, for etter første dag (av tre) lå Iannone og Dovizioso på topp – 0,3 sekunder før Márquez. Etter dag to lå Dovi først, 0,18 sekunder foran Márquez og Iannone.

Det som gjør det hele enda mer imponerende er at Ducati kjørte på harde dekk, ikke de ekstra myke for Open-klassen, som tidligere har vært Ducatis handikap (sammen med økt bensinmengde).

– Jeg er veldig fornøyd med tiden i dag. Vi jobbet veldig bra, og vi benyttet bare det harde dekket, akkurat som i går, uttalte Dovizioso etter dag to.

Det var også dag to vi fikk gjensyn med et gammelt eksperiment fra Ducati – vinger. De sitter på hver sin side av kåpene. Vi vet ikke helt hva hensikten er med dette, men ryktene forteller at det har mer å gjøre med motorkjølingen (få mer varmluft ved å skape undertrykk) enn med downforce.

Verdensmester Márquez var ikke urolig etter den andre testdagen, men tok det hele med godt humør.

– Jeg tror at de [Ducati] ikke benytter det ekstra myke dekket for å unngå å sjokkere, for da vil rundetiden kunne gå ned med en sekund! Til syvende og sist er det Yamaha og Dani som er våre hardeste konkurrenter om mesterskapstittelen. En eller annen gang vil Ducati gå til topps, men de har det handikappet at de mister sine fordeler hvis de får et for bra resultat, så ja, jeg vet hvilke som er mine argeste konkurrenter som jeg må holde ekstra øye med.

I dag kjøres den siste testdagen på Qatar.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser