Dramatisk race på Aragon

MotoGP-racet på Aragon startet under tørre forhold. I begynnelsen var det den vante gjengen – Rossi, Lorenzo, Márquez og Pedrosa – som så ut til å ta ledelsen, med mange forbikjøringer. Også Iannone var med og kjempet om ledelsen i begynnelsen, men krasjet etter å ha kommet ut på det våte gresset.

Også Rossi krasjet voldsomt etter å ha havnet utenfor banen. Italieneren skal ha vært bevisstløs i opp til et halvt minutt, og ble kjørt til sykehus for å ta røntgen. Rossi skal ha kommet seg raskt, og i en Facebook-melding uttaler hans selv at han har det bra.

Márquez duellerte med Lorenzo om ledelsen, tett fulgt av Pedrosa, med en luke til Pol Espargaro og Cal Crutchlow. Kort etter at en viftet med de hvite flaggene (som innebar at førerne nå fikk bytte til sykler med regndekk), kom både Márquez og Pedrosa seg forbi Lorenzo. De to Honda-førerne byttet plass flere ganger mens store deler av feltet kjørte inn i depotet for å hoppe over til den andre motorsykkelen.

Da det begynte å regne mer, med påfølgende dogg på visiret, krasjet Dovizioso og Pedrosa på runde 19. Pedrosa kunne kjøre videre etter at han byttet til regnsykkelen. Mens Lorenzo valgte å kjøre inn i depotet og bytte sykkel, forble Márquez ute på banen med slicks, og det uungåelige skjedde på runde 21. Márquez fikk forhjulsslipp kort tid etter start/mål, men kom seg også tilbake til depotet og fikk byttet sykkel.

Lorenzo hadde nå en klar ledelse foran Aleix Espargaro og Crutchlow, som sloss albue mot albue om andreplassen. Til slutt ble det Espargaro, den første Open-føreren noensinne på pallplass, som tok sølvet med minst mulig margin til Crutchlow.

Til tross for krasjen har Márquez økt sin sammenlagtledelse i forhold til Pedrosa. Som vanlig får du alle resultater og andre detaljer på www.motogp.com.

Resultatliste Aragons GP

1. Jorge Lorenzo
2. Aleix Espargaro
3. Cal Crutchlow
4. Stefan Bradl
5. Bradley Smith
6. Pol Espargaro
7. Alvaro Bautista
8. Hiroshi Aoyama
9. Nicky Hayden
10. Scott Redding
11. Danilo Petrucci
12. Alex De Angelis
13. Marc Marquez
14. Dani Pedrosa
15. Yonny Hernandez
16. Michael Laverty
17. Mike Di Meglio
18. Broc Parkes
19. Hector Barbera

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser