Dobbeltseier til Rea i sesongdebuten

I det første racet tok Jonathan Rea til slutt en svært knepen seier over Chaz Davies. Kawasaki-fører Rea var fattige 0,063 sekunder foran Davies og hans Ducati ved målflagg, etter en intens og tett fighting til siste sving. Honda-fører Michael van der Mark la beslag på den siste pallplassen. 

Som tidligere skrevet blir nå WSBK kjørt på to separate dager – i dette tilfellet to netter sett med norsk tid. Natt til i dag ble det nok en seier på regjerende mester Rea, og dette er den første dobbeltseieren på Phillip Island siden Carlos Checa i 2011. Også her kjempet Chaz Davies hardt på siste runde, men forsvant ut i grusen. Dermed ble det Van Der Mark som kunne beslaglegge sølvplassen denne gangen. Davide Giugliano snøt tidligere MotoGP-fører Nicky Hayden for bronseplassen helt på tampen av racet.

Neste racehelg i WSBK kjøres i Buriram i Thailand om to uker, og Jonathan Rea reiser dit med en 14 poengs ledelse i sammendraget.

I mellomtiden kan du lese utfyllende referater fra hele helgen i Australia, se de komplette resultatlistene og kikke på flere bilder på www.worldsbk.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser