Dobbeltseier og ti av ti!

Det virker som Jonathan Rea klarer brasene uansett hvor tøft det blir. I går måtte han hente frem ekstra guts for å sikre seg seieren foran Xavi Fores, og nå har han ikke bare tangert Colin Edwards og Neil Hodgsons antall seiere på rad, men gått et hakk forbi.

De første rundene ved Circuito San Juan Villicum i Argentina var blant årets mest kaotiske. Fores var først ut fra Pole, mens Rea gjorde flere førerfeil i slutten av første runde og første halvdel av runde to. Han ble liggende bak både Lowes og Chaz Davies, og var under sterkt press fra Marco Melandri.

Men det tok ikke lang tid før vinden snudde. Rea kom seg forbi Davies etter at sistnevnte ble for hissig på grøten i sving 1, og så benyttet han seg av slipstream for å smyge seg forbi Lowes. En førerfeil hos lørdagens overraskelse Razgatlioglu gjorde at også han ble liggende i kjølvannet av Rea.

Da fire runder var kjørt, lå Fores tre sekunder foran Rea. Men etter å ha tatt igjen rundt ett sekund per runde, kom Rea seg forbi i nummer åtte. Fores slo tilbake, men en halv runde senere lå nok en gang Rea i teten, og etter dette var det klar bane til målflagg.

Andreplassen til Fores, som er årets femte pallplass, betyr at han allerede er mester blant de uavhengige førerne. Og Marco Melandri klarte på sin side å klatre opp på pallen igjen etter en utrolig spennende duell med Chaz Davies, som med sin fjerdeplass har økt avstanden ned til Michael van der Mark til 24 poeng, siden sistnevnte ble nummer ni i går.

Nå gjenstår det bare to race i Qatar i årets World Superbike, og disse kjøres på kveldstid henholdsvis 26. og 27. oktober.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser