Dobbeltseier i Assen

I det første racet, i går, var det Chaz Davies og Nicky Hayden som kunne stige opp på pallen sammen med Rea. For Haydens vedkommende var dette første gang som World Superbike-fører.

Tom Sykes ledet racet fra pole position, fulgt av Rea. Etter en førerfeil fra Sykes kom Rea seg forbi, men Chaz Davies tok opp kampen og passerte etter hvert begge. Sykes krasjet ut av racet, men kom heldigvis uskadd fra det. Nå var det Rea, Davies, Michael van der Mark og Hayden som dannet tetgruppen.

Van der Mark, Davies og Rea kjempet beinhardt om ledelsen til førstnevnte ble for hissig på grøten og skled ut av banen. Rea gikk til slutt seirende ut av duellen med Davies, mens Nicky Hayden avanserte til bronse etter å ha ligget avventende som fjerdemann.

I dagens oppgjør, der underlaget var halvveis vått og halvveis tørt og dekkvalget spilte en nøkkelrolle, ble det nok en gang Rea øverst på pallen. Ulykkesfuglene Sykes og Michael van der Mark revansjerte seg ved å ta de to øvrige plassene.

Været var fint i morgentimene, og det så ut til å bli tørt underlag. Men så avbrøt styrtregn World Supersport-racet, og Superbike-løpet ble erklært wet race.

Teammakkerne Sykes og Rea startet racet i ledelsen, mens Chaz Davies, Michael van der Mark og Nicky Hayden tok opp jakten. De fuktige forholdene førte imidlertid BMW-fører Josh Brookes opp i teten en periode. Hayden, Rea og van der Mark utfordret ham før Rea og Sykes ble de første av toppførerne som kjørte inn i depotet for å få på tørrværsdekk. Van der Mark fulgte eksempelet på neste runde.

Etter dekkskiftet var det Lucas Mahias som fikk en kort periode i teten, mens Rea, Sykes og van der Mark tok opp jakten. Dekkene ble etter hvert alfa og omega, og Rea overtok dermed nok en gang teten, passerte mål som førstemann og økte sammenlagtledelsen. Dekkskiftet førte også Tom Sykes og hjemmefavoritt Michael van der Mark opp på pallen i det andre racet.

Om to uker er det duket for to nye spennende WSBK-race, og da er arenaen Imola i Italia.

Les alt om samtlige føreres prestasjoner i helgen ved å klikke deg inn på www.worldsbk.com.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser