Dobbeltriumf på Lausitzring

I det første World Superbike-racet etter sommerferien, som ble kjørt i går, var det Chaz Davies som trakk det lengste strået ved å vinne 1,834 sekunder foran Jonathan Rea, med Tom Sykes som sistemann på pallen. Davies vant også det første racet på Lausitzring i fjor.

Davies kontrollerte racet fint etter å ha startet som sjettemann på griden, og han tok ledelsen i andre runde. Han ble for hvass for Rea og Sykes, til tross for at begge gjorde sitt ypperste for å ta ham igjen. Selv om Sykes hadde satt ny pole-rekord tidligere på dagen, klarte han ikke å holde tritt med Davies i selve racet, og avstanden fra førstemann og ned til bronseplassen var 3,25 sekunder.

Også i dagens race var det Chaz Davies som tok flest poeng, fulgt av Jonathan Rea og Marco Melandri. Det duskregnet i de siste rundene, og førerne måtte fokusere ekstra mye for å unngå å gjøre feil. Det var nettopp dette Davies klarte da han sikret seg seier nummer tre av fire på Lausitzring. Fra tredje startrekke slo til slutt waliseren Rea med 2,29 sekunder, mens Melandri endte drøye to sekunder bak Rea igjen.

Tom Sykes klarte ikke pallplass denne gangen, men endte som fjerdemann.

Idet det gjenstår fire World Superbike-helger, leder nå Jonathan Rea med 70 poeng foran teammakker Tom Sykes. Neste runde kjøres i Portugal om fire uker.

www.worldsbk.com
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser