Dobbelt Ducati på Brno

Andrea Dovizioso har i dag tatt sesongens andre seier i Tsjekkias GP, etter å ha kjempet intenst med teammakker Jorge Lorenzo og regjerende mester Marc Marquez. Sistnevnte økte ledelsen hårfint i sammendraget i sin MotoGP-start nummer hundre. Dagen ble også en milepæl for vinneren; nemlig hans race nummer 100 for Ducati.

Det var Valentino Rossi som tok starten fra andreplass på griden, mens Dovizioso falt en plass tilbake fra pole position. Marc Marquez lå som tredjemann i første sving. Lorenzo lå på fjerdeplassen idet både Maverick Viñales, Bradley Smith og wildcard Stefan Bradl krasjet seg ut allerede i første runde.

En stund så det ut til å bli en reprise på Assen-racet, med stadige vekslinger mellom flere førere om de fremste plassene. Da det gjensto ti runder, hadde en gruppe på seks førere fått en luke til resten – Dovizioso, Marquez, Rossi, Crutchlow, Lorenzo og Petrucci. I det få runder gjensto, var ledergruppen redusert til de tre som til slutt kløv opp på pallen, og det var duket for en hard kamp frem til målflagg. Lorenzo var den første som virkelig prøvde seg. Han angrep Marquez på inneren og forsøkte seg på samme vis med Dovizioso, men lyktes ikke. Sistnevnte slo tilbake idet Lorenzo gikk bredt og ble presset tilbake på andreplassen.

På nest siste runde forsøkte Lorenzo nok en gang å overta ledelsen, men gikk bredt på nytt. Så var det Marquez som prøvde seg på Lorenzo, men rekkefølgen var den samme da det var duket for siste runde. Marquez forsøkte nok en gang å komme seg forbi Lorenzo, men uten hell. Isteden prøvde Lorenzo det han kunne å ta igjen teammakkeren, men dette gikk heller ikke. Dermed var det klart for Doviziosos første seier på Brno.

Litt lengre bak ble det en ny duell på siste runde – Rossi vs. Crutchlow, der førstnevnte kom best ut av det med hårfin margin. Rossi har dermed sanket over 6 000 poeng i løpet av sin 22 år lange karriere.

Vi må nå bare vente en uke på neste spennende oppgjør – på Red Bull Ring i Østerrike. Frem til det leser du alt om denne helgen på www.motogp.com.

Her finner du samtlige resultater.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser