Deus Ex Machina – The Swede

Deus Ex Machina har medvirket til flere oppsiktsvekkende bygg i det siste. Ikke minst fordi de har klart å plotte inn den riktige følelsen. Da gjengen i Bali designet dette pene bygget basert på en Husqvarna WR 250, stammet det fra behovet for en motorsykkel som passet deres måte å kjøre på.

Kjøringen hadde utviklet seg stadig mer i retning av offroad- og enduro-segmentet, og ett av målene var å bygge en motorsykkel med 21-tommers felger foran, 18-tommers hjul bak, og en fjæring som kunne takle det som det indonesiske terrenget hadde å by på. Bestilleren av motorsykkelen var Agi Agassi, som har vunnet det indonesiske MX2-mesterskapet tre ganger, og det sier ikke så rent lite om hvilke krav som ble stilt til motorsykkelen.

Bygget ble døpt The Swede for å markere hvor Husqvarna stammer fra. Bakrammen ble bygd om for å gi plass til en ny sal. Skjermene er vintage-varianter fra Acerbic, mens tanken er håndlaget og av aluminium. All plast er kastet på skraphaugen, og dermed har nye detaljer måttet bli produsert av metall, deriblant de nye radiatordekslene.

Motoren er i prinsippet original, men er finjustert for litt mer dreiemoment i bunnen av registeret, og den har fått en ny dragning av eksosrøret for å passe inn i den nye bakrammen.

I Bike 10/16 kan du lese en spennende artikkel om hvordan Deus Ex Machina ble skapt, og hva som driver dem til å blåse nytt liv i motorsykkelbransjen.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser