Det ble Marquez!

Repsol Honda-føreren, som startet fra pole position, delte seierspallen med teammakker Dani Pedrosa, mens seieren i dagens race gikk til fjorårets verdensmester Jorge Lorenzo fra Yamaha Factory Racing.

Tidenes yngste verdensmester – også i debutsesongen.
Han har allerede satt flere andre rekorder, og nå er Marquez blitt tidenes yngste verdensmester og vipper Freddie Spencer ned fra tronen.


Samtidig er 20-åringen fra Catalunya blitt tidenes første verdensmester i sin debutsesong, og han følger dermed i fotsporene til Kenny Roberts fra 1978.


Lorenzo til topps i avslutningsracet etter intens kniving.
Jorge Lorenzo viste at han ville vinne avslutningsracet allerede i starten. Verdensmesteren fra 2010 og 2012 skjøt opp i teten, og la seg foran Pedrosa, Marquez, Alvaro Bautista og Valentino Rossi. Etter å ha knivet intenst med Pedrosa og etter flere halsbrekkende forbikjøringer, oppsto det et vendepunkt i 10. runde. Pedrosa driftet langt ut i et forsøk på å passere Lorenzo, med resultat at Marquez smatt opp i teten. Det blir opplyst at Race Direction skal se nærmere på denne hendelsen og ta en avgjørelse i kjølvannet av racet.

Marquez holdt hodet kaldt på tredjeplassen.
Etter nok en runde var Lorenzo igjen oppe i teten. Pedrosa kom seg etter hvert opp på bronseplass igjen, før Marquez vinket ham forbi i 26. runde. Lorenzo var klar over at Marquez lå an til sammenlagtseier, men satte alt inn på å vinne sin åttende enkeltseier i år (to flere enn Marquez), og passerte målflagg med nesten fire sekunders margin. Marquez kjørte trygt inn til tredjeplass i dagen race, og det ble ingen dramatikk rundt sammenlagtseieren.


Rossi havnet på sin nesten tradisjonelle fjerdeplass i årets MotoGP, foran Bautista, og med Stefan Bradl på sjetteplass. Seks førere krasjet i finaleracet.

Allerede mandag begynner testkjøringen foran 2014-sesongen, som starter i Quatar søndag 23. mars.
Les mer om sesongen og den spennende avslutningen her.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser