Dårlig EM-runde for «Gekko»

I helgen deltok Sondre «Gekko» Haga på den siste EM-runden i Italia, hvor 18-åringen sikret seg plassen som beste nordmann i sammendraget. «Gekko» var likevel ikke så fornøyd med selve kjøringen.

– Det gikk egentlig nokså dårlig, rett og slett, på selve løpsdagen på søndag endte jeg på en 14. plass. Men endte på en 8. plass sammenlagt som beste nordmann, så det var helt greit, forteller han i pressemeldingen teamet har sendt oss i dag.

Utfordrende å holde styr på løypene
I tidligere mesterskap har unggutten hatt problemer med både sykkel og dommere, som kan bli en avgjørende faktor for sluttresultatet. – Jeg begynte egentlig nokså bra, men så følte jeg at jeg ikke kom helt inn i flyten, gjorde litt for mange tullefeil og kjørte litt variert, noe jeg ikke pleier å gjøre, fortsetter Sondre.

Med både VM- og NM-runder hakk i hæl kan det bli utfordrende både å snu døgnrytme og holde styr på de ulike løypene. – Det er jo mange forskjellige løyper du skal kjøre, og det er ofte vanskelig å ha samme fokus gjennom alle. Det var vel bare en sånn dag, rett og slett, sier 18-åringen.

Ikke råd til feil
– Denne gangen var løypene veldig vanskelige. Jeg kjørte egentlig en del bra, men så gjorde jeg litt tullete feil og glemte noe slik at jeg fikk feil for det, sånne ting som egentlig ikke skal skje.

Videre på planen til trialtalentet står Nordisk Mesterskap. – Nå må jeg omstille meg fra non-stop til stop, og Nordisk, så det er egentlig det jeg må fokusere på denne uken, avslutter «Gekko» Haga.

Bildet er levert av teamet.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser