Dakar-farten inne

Pål Anders Ullevålseter fullførte den siste dagen i UAE Desert Challenge med glans. Han kjørte inn til en meget sterk andreplass og en fjerdeplass på dagens to spesialetapper.

Sammenlagt i sitt første ørkenrally på 10 måneder ble Pål Anders nr. 4. Cyril Despres fra Frankrike vant rallyet foran Marc Coma, Spania og David Casteu, Frankrike.

– Nå føler jeg virkelig at Dakar-farten er inne, og det er både spennende og betryggende. UAE Desert Challenge var hele tiden ment som en oppvarming til Dakar-rallyet som starter nyttårsaften, men som konkurransemenneske ønsker man selvfølgelig alltid en best mulig plassering. 10 måneders avbrekk kan gjøre deg litt usikker i forhold til både konkurrenter og utstyr, men etter fem dager i sanden vet jeg nå at jeg fremdeles kan hevde meg i teten.

– Jeg har en meget god følelse for Dakar-rallyet, alle forberedelser går som planlagt og fysikken har aldri vært bedre. Nå har jeg fått bekreftet at fart, teknikk og navigering også fungerer som det skal. Det blir vanskelig å vente helt til nyttårsaften !

Så har dagen kommet hvor Pål Anders må gi fra seg VM-tittelen til årets nye verdensmester i ørkenrally, Marc Coma. Pål Anders har ikke hatt mulighet til å forsvare tittelen dette året, da rallyet i Dubai er den eneste av de totalt seks VM-rundene Ullevålseter har kjørt. Neste år håper han der i mot at han på ny vill være en sterk utfordrer til å ta tilbake tittelen i VM i ørkenrally.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser