Dakar-etappene er offentliggjort

Starten går i Rosario, Argentina, og derfra er det tretten etapper på totalt 8 500 kilometer til målgang i Valparaiso, Chile. To maratonstrekninger er planlagt for motorsykler, og disse kommer til å strekke seg over to dager. På disse passene får ikke føreren hjelp fra teamet, bare fra andre deltakere.

Nytt av året er at motorsykler og firehjulinger skal ha to ulike strekninger. Den totale avstanden blir like lang for alle fire kjøretøyklasser, men motorsykler og firehjulinger får et mer teknisk krevende miljø. Den største fordelen er sikkerheten, færre kjøretøy på en strekning innebærer mindre risiko for uhell. Det blir også en større utfordring for bilene, da de ikke kan følge sporene fra motorsyklene.

– Førerne i motorsykkelkategorien skal kjøre en rute som er vakker, men krevende. Også når dagen går mot slutten, blir de tvunget til å benytte sine egne ressurser, for siden det er en maratonstrekning, tillates det bare hjelp fra andre førere. Dette er den ulitmate utfordringen vi gleder oss til å se i rallyet, uttaler Etienne Lavigne, ansvarlig for Dakar-rallyet.

Kun én hviledag er planlagt, og det er dagen før finalen 18. januar. Starten går femte januar, og rundt 450 konkurrerende skal delta i alle fire kjøretøykategorier.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser