Dakar 2019 etappe 9: Pisco – Pisco

Gårsdagens etappe var 409 kilometer lang, og 313 av disse var spesialetappe.

Honda-fører Ricky Brabec var ute av racet etter forrige etappe, da motorsykkelen hans havarerte. Ved starten av spesialdelen av etappen oppdaget funksjonærene skjulte ulovlige navigasjonshjelpemilder hos en annen Honda-fører, Kevin Benavides, og dermed ble det tre timers tillegg i tiden.

Også Sam Sunderland (KTM) fikk 1 times tillegg fordi iritrack-utstyret som lar racingledelsen følge deltakerne var i ustand. Sunderland og KTM vurderer å anke tidsstraffen. Racingledelsen mener at feilen oppsto med hensikt, mens føreren og teamet påstår at det var en sikring som røk.

Det var massestart i Pisco i går, og tett mellom førerne. Både førere og motorsykler fikk gjennomgå også på denne etappen. Da det gjensto 17 kilometer av spesialetappen, fikk Yamaha-fører Adrien van Beveren motorras.

Australske Toby Price leder fortsatt til tross for skadet hånd, og har mulighet til å vinne sammenlagt. Han ble nummer fem på gårsdagens etappe.

Det var imidlertid franskmannen Metge hos Sherco som vant i går, rett foran Honda-fører Jager fra Bolivia. Pablo Quentanilla (Husqvarna) ble nummer tre, med Mattias Walkner fra KTM ett sekund bak som fjerdemann.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser