Dakar 2017 – Tiende etappe

Dagens spesialetappe på 449 kilometer skulle bli en av de vanskeligste for førerne, som slet med temperaturer på over 45 grader på turen mellom Chilecito og San Juan. Spesialetappen var delt i to, der den første var mer offroadbetont, og den andre en raskere grusveietappe.

Husqvarnafører Pablo Quintanilla, som lå på en fin andreplass, brøt rallyet 400 kilometer inn i etappen etter å ha følt seg omtåket og svimmel i varmen.

Joan Barreda tok sin tredje etappeseier for Honda i år, men så en stund ut til å ha mistet navigeringen. Han ble snart hjulpet på rett spor av sin teammakker Michael Metge, og begge hastet videre mot målgang. Dessverre dro Michael Metge på seg enda en tidsstraff etter å ha bommet på et såkalt Way point, og dette kostet ham førsteplassen.

Franskmennene og Yamahaførerne Adrien Van Beveren og Xavier de Soultrait sakket litt akterut totalt i varmen. KTM-førerne fortsettter å prestere stabile resultater, og Sam Sunderland holder fortsatt førsteplassen sammenlagt, fulgt av teammakker Matthias Walkner. Joan Barreda har nå kjørt seg opp til en femteplass, og ser ikke ut til å ha gitt opp kampen om en topplassering.

I morgen går ferden mellom San Juan og Rio Cuarto, en etappe på 754 kilometer, og der 286 er en spesialetappe.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser