Dakar 2016, niende etappe – hete og ingen service

Med en temperatur på rett over 40 grader var forholdene foran den første etappen i den andre Maraton-delen av Dakar-rallyet mildt sagt utfordrende. Førerne kjørte en 151 kilometers transport- og 285 kilometer spesialetappe i en loop fra Belén til Belén i Argentina.

Vinnerkandidat Paulo Goncalves, som kjører for HRC Honda, krasjet i høy fart mandag, men kom seg i mål som andremann. Under gårdagens etappe røk radiatoren, og ifølge informasjon skal den ha blitt skadet av grener. Portugiseren ble geleidet i mål av sin italienske teammakker Paolo Ceci.

Toby Price fra Australia vant både mandagens og gårdsdagens etappe for KTMs fabrikksteam. Spørsmålet er nå om det finnes noen som kan ta fra ham seieren.

Argentinske Kevin Benavides tok andreplassen på etappen for HRC Honda, og slovakeren Stefan Svitko manøvrerte KTM-en til en tredjeplass. Han ligger nå som andremann totalt i rallyet.

I dag kjøres andre etappe av Maraton-delen. Ferden går da mellom Belén og La Rioja. Transportetappen beregnes til 283 kilometer, og spesialetappen til 278 kilometer.

Dakar 2016, sammenlagt
1. Toby Price (KTM) 30:55:54
2. Stefan Svitko (KTM) +28:59
3. Paulo Goncalves (Hon) +34:01
4. Pablo Quintanilla (Hus) +38:41
5. Antoine Meo (KTM) +42:08

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser