DAAL Noise Control Systems på vei ut i verden

For første gang testes nå firmaets teknologi for demping av vindstøy i hjelmer ved NTNU. De har også fått med seg en rådgiver fra det tidligere trondheimsselskapet Nacre, som omtales som en av de største teknologisatsingene i byen.

I november reiser gründerne Birkeland og Loe til Italia med egen stand, og de har allerede opprettet god kontakt med flere hjelmprodusenter der. Firmaet kan takke Vegard Strand i UT-prosjektet for mange av de utenlandske kontaktene. Dette selskapet hjelper gründerbedrifter i Norge med å få fotfeste i utlandet, og de har et stort kontaktnett i Italia.

Selve teknologien er fortsatt på prototype-stadiet, og dermed holdes detaljene enn så lenge tett inntil brystet, blant annet om hjelmene de har fått fra Italia.

Resultatene fra testingen har så langt vært lovende, og dette har gitt gode resultater. Per dato har selskapet fått nesten fem millioner kroner i støtte fra blant annet Innovasjon Norge og Forskningsrådet, og av dette er 3,2 millioner kommet inn som følge av en kapitalutvidelse gjennom Folkeinvest; en finansieringsløsning for folk som vil tidlig inn i oppstartsselskaper gjennom aksjekjøp.

I 2020 satser DAAL Noise Control Systems på å ha løsningen klar for salg, og de er spent på responsen. Det omsettes fire til fem millioner hjelmer årlig i segmentet de retter seg mot, og støyproblemet er utstrakt, så her bør det absolutt være muligheter.

Les mer om denne saken i Teknisk Ukeblad.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser