Custom: Hjemmesnekret CB550

For to år siden fikk Dave Lehl en spesiell julegave. Etter å ha renovert boliger og bygd om tråsykler, var det tid for en motorsykkel. Dermed fikset pappa Lehl en Honda CB550 fra 1978 i julegave til sin sønn.

– Jeg har noe jeg selv kaller «kreativ ADHD», så hvis jeg ikke har minst ett ombygningsprosjekt på gang i livet mitt, blir jeg gal, forteller Dave til BikeExif.

Hondaen ble kjøpt for 500 dollar, og på julaften hadde Dave allerede begynt å demontere den. I løpet av de to etterfølgende årene plukket han forsiktig av de delene som ikke trengtes.

– Jeg tok av eksossystemet og solgte det til en fyr i England for 400 dollar, og dette reduserte investeringen til 100 dollar. Så solgte jeg det 19-tommer store forhjulet og satte på en 18-tommer for å balansere sykkelen.

Steg for steg gjorde Dave om Hondaen slik han ville ha den, med blant annet en ny sal som skjulte batteriet, clip-ons og en bakskjerm som er fra en 1931-utgave av Ford Model A. Han gjorde alt selv, sett bort fra lakkeringen, elkomponentene og salovertrekket. Flaks er det også at Dave er en erfaren fotograf og fikk tatt bildene du ser til høyre.

Da gjenstår det bare å gasse eller bremse!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser