Charter-Svein i speedway-krasj

Dermed klarer vi ikke å dy oss.

Ulykken skjedde på Lunner Speedwaybane i går, hvor Østvik og flere andre kjendiser trente før showløpet «Speedway on Ice» neste helg, fortsatt ifølge VG Nett.

Ifølge TV-kjendisen, kjent fra blant annet «Charterfeber» og «Skal vi danse», gikk de første meterne ganske bra. Men problemene oppsto raskt i inngangen til den første svingen. Da holdt Østvik rundt 50 kilometer i timen.
– Jeg gjorde noe jeg ikke burde gjort. Kreftene var store i sykkelen, og jeg mestret det ikke. Jeg kjørte rett inn et sikkerhetsgjerde dekket av snø. Sykkelen ble stående fast i snøen, mens jeg slo kollbøtte over gjerdet. Jeg husker ikke så mye, men landet på ryggen – syv meter bortenfor der jeg krasjet, så jeg er sjeleglad for at det gikk så bra som det gjorde, innrømmer «Charter»-Svein, til VG Nett.

Ikke alvordlige skader
Han ble raskt tatt hånd om ambulansepersonell på stedet. De fikk satt på ham nakkekrage og lagt ham på båre inn i ambulansen. Etter en stund kunne de imidlertid konstatere at Østvik hadde kommet fra ulykken uten alvorlige skader.
– Jeg er forslått, og har noen muskulære skader. Men det går veldig bra. Ambulansepersonellet ba meg også ta kontakt hvis jeg skulle få mer vondt. Nå er jeg derimot mer skjelven og rystet over som har skjedd, så det skal bli godt med en øl. Jeg passer visst bedre på en barkrakk i Syden enn på et motorsykkelsete, sier han.

Forsvarlig
Arrangementsansvarlig og mangeårig speedwaykjører, Henrik Bauer, var vitne til ulykken. Han mener det var forsvarlig å la Østvik kjøre den såkalte speedwaysykkelen selv om han aldri hadde sittet bak et motorsykkelstyre tidligere.
– Alle regler er fulgt til punkt og prikke. Men ulykker kan så klart skje. Likevel er det bedre at nybegynnere kjører på en snødekt bane, som nå, enn at de prøver seg på sommeren, sier Bauer til VG Nett.

For ordens skyld skal det presiseres at man hverken trenger førerkort eller motorsykkellappen for å kjøre speedwaysykkel på en lukket bane.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser