Caroline gjør comeback til helgen

Caroline forteller i dagens pressemelding at det både har vært tøffe måneder og år. Lysglimtene har vært der, men langt fra nok av dem. Hun har vært nære på å gi opp og parkere løpssykkelen flere ganger, men velger likevel å vende tilbake til banen. Både for at hun fortsatt har ting hun vil oppnå, og ikke minst for å inspirere andre til ikke å gi opp når ting er på sitt verste.

Det har tatt Caroline åtte måneder å kjempe seg tilbake etter den alvorlige ulykken. Det tok fire måneder å lege kroppen og bli kvitt smertene, men den største utfordringen har vært det mentale. Hun dro til Australia for å kjøre på Phillip Island i slutten av januar, en av verdens råeste baner, men tårene bare trillet da hun kom inn etter første pass. For første gang i karrieren var Caroline redd når hun satte seg på motorsykkelen.

Det buttet imot i nesten tre måneder etter dette. Blant annet var Caroline åtte sekunder bak egen pers på Chuckwalla, hjemmebanen i LA, selv om hun følte at hun hadde gitt alt.

– Jeg har krasjet tidligere, og jeg har hatt mye vondt, men jeg har alltid vært en fører som kan sette meg rett opp på sykkelen igjen og nesten kjøre fortere enn jeg gjorde før jeg krasjet. Når jeg satt meg på sykkelen i Australia, tok det ikke lang tid før jeg innså at dette kom til å bli en større utfordring enn jeg hadde forventet. Det å ikke stole på utstyret, og måtte kjenne på bremsene mens du kjører nedover langraka for å forsikre deg om at de faktisk funker. Det å ta en ekstra titt på utkjøringssoner når jeg kommer til gamle og nye baner, den usikkerheten var jeg ikke forberedt på, forteller Caroline.

Etter flere uker med frustrasjon aksepterte hun til slutt at dette ville ta tid, og at hun måtte begynne på nytt og finne gleden med å kjøre. Og da begynte det heldigvis å løsne. Presset med rundetiden og egne forventninger forsvant.

Åtte sekunder ble til tre, og etter en helg på Chuckwalla hvor Caroline kjørte et par klubbløp, var hun igjen nede på persen.

Til helgen kjører Caroline sitt første løp med MotoAmerica etter ulykken, og fredag starter treningen på Road America-banen i Wisconsin. Uten et stort team i ryggen, men med en fin løpssykkel og sammen med gode venner. Målet er å komme seg gjennom to solide løp og ta veien videre derfra.

Caroline takker alle som har støttet henne i den vanskelige tiden. Det er en seier i seg selv å være tilbake på startplata, og hun gleder seg.

Les MotoAmericas artikkel om Caroline i forkant av helgens comeback.

Tidsskjema for Supersport-klassen finner du her.

Her kan du følge livetimingen.

Caroline vil holde oss oppdatert på sin Facebook-side.

Bildene er levert av Caroline.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser