Carl Berthelsen ble norsk mester!

Carl Berthelsen stilte til start i går med seks poengs forsprang etter at Norvald Haaland vant det nest siste racet på lørdag, med Berthelsen på andreplass. I årets siste NM-race fikk Berthelsen en veldig bra start, stakk fra resten av feltet og holdt ledelsen gjennom hele løpet. Dermed var sammenlagtseieren i boks.

For Norvald Haaland ble det siste racet dessverre en gedigen nedtur. Etter en dårlig start ble det punktering, og han måtte inn i depotet og skifte dekk før han kunne fortsette. Heldigvis for Haaland lå de andre førerne såpass langt bak poengmessig at det likevel ble sølv i sammendraget på fjorårets norske mester.

Helge Spjeldnes hadde allerede sikret seg bronsen i sammendraget etter lørdagens løp, der han ble tredjemann. I går endte han på sølvplassen, men ikke uten dramatikk. Helge hadde nemlig ved et uhell nappet ut ledningen til dekkvarmeren bak, og han kjørte utpå med kaldt bakhjul. Stig Flemming Jensen tok Rudskogen-helgens siste pallplass idet det ble bronse i går. Jensen knivet med Helge Spjeldnes om andreplassen en stund, men måtte melde pass da bakdekket til sistnevnte fikk opp temperaturen.

Carl Berthelsen kan glede seg over Sørlandets første NM-gull i Superbike. Han roser teamet for mange år med topp innsats, og presiserer at det er svært viktig å gjennomføre det en virkelig brenner for her i livet, samt at man aldri skal gi opp selv om en møter motgang. – Vi har vært så nær så mange ganger tidligere. Helt siden 2006 har vi luktet på denne NM-tittelen, men vi har hatt stang ut så mange ganger. Kongepokalen røk i 2007. I 2008 rotet vi bort gullet på dårlig dekkvalg. Vi har slitt med skadeavbrekk, og de siste sesongene har vi også vært nær, men ikke hatt marginene med oss. Derfor smakte det så utrolig godt når vi denne gangen kunne ta steget helt opp, forteller han selv i teamets pressemelding.

Berthelsen har hatt en svært bra NM-sesong, og grunnlaget ble lagt tidlig med dobbeltseier både på Rudskogen i juni og på Artic Raceway i Mo i Rana. Imidlertid dro Haaland innpå etter magesyke på Karlskoga og feil dekkvalg på Vålerbanen. Men på Rudskogen var alt på stell igjen, ikke minst satte Carl sikkerheten i høysetet siden to andreplasser ville være tilstrekkelig til å sikre seg mestertittelen. Nå venter to tøffe løp internasjonalt for Carl Berthelsen og hans Team Suzuki Norge. De skal nemlig kjøre de to siste rundene i IDM. Det første allerede om 14 dager, og da sammen med World Superbike på Lausitzring i Tyskland, før finalen i IDM kjøres helgen etter på Hockenheim. 

Årets Superstock 600-mester, Henning Flathaug, debuterte som Superbike-fører på Rudskogen, og det med gode resultater. Femte- og fjerdeplass ble fasiten etter de to racene, og i det siste racet hadde han siktet innstilt på bronsen idet racet ble rødflagget tre runder fra mål. Det blir spennende å se hva han kan utrette i kongeklassen neste sesong, men først skal Henning avslutte det svenske mesterskapet i Superstock 600 i Sviestad neste helg. Han ligger an til å ta bronse, og BIKE ønsker lykke til!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser