Bruker forsikringspengene dine til «andre formål»

«Kollektivt utbytte» heter det når Gjensidige for første gang setter av penger til et nytt gavefond. Selskapet har ingen eiere å dele overskuddet med, så i fjor vedtok generalforsamlingen i stedet å dele ut gaver til lokalsamfunn hvor Gjensidige har kunder, melder nettstedet e.24.no.

Raust nok i seg selv, men beslutningen var ikke bare populær. Mange mente at selskapet heller burde sette ned prisene eller dele ut penger til kundene, som eier Gjensidige.

Debatten over
Informasjonsdirektør Øystein Thoresen forteller til e.24.no at det ikke ble noen diskusjon om saken i år da generalforsamlingen godkjente overføring av 300 millioner kroner til det nye gavefondet.

Av de 300 millionene som er satt av i år, skal 200 bli igjen i fondet som en grunnkapital. 100 millioner skal deles ut til gode formål, men det vil først skje til høsten, varsler Thoresen.

– Det er en rekke ting som skal på plass når det gjelder styring av fondet. Vi kommer til å annonsere til høsten, og da kan folk sende inn søknad om gaver, sier han.

10 millioner kroner skal brukes til nasjonale formål mens 90 millioner skal fordeles likt på de Gjensidiges fem regioner, som er nord, sør, øst, vest og innlandet.

Hva synes du om at det kanskje er dine svindyre motorsykkelforsikringer som skal bidra til såkalte «andre formål»?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser